Dutch Design week 2022 begint bij centraal station Eindhoven

Volgende week is Centraal Eindhoven gastheer van de Dutch Design Week. Iedereen die op het station aankomt, kan zijn rondleiding beginnen door door de stationshal te lopen. Op de tentoonstelling MESSMERIZING presenteren ontwerpers hun werk in verschillende zalen op de eerste en tweede verdieping van de centrale hal. Denk aan ruimtes met gerecyclede stalen kroonluchters en gerecyclede NS-treinstoelen, die een nieuwe bestemming krijgen.

De Dutch Design Week vindt plaats van 22 t/m 30 oktober 2012 in Eindhoven. Het is het grootste designevenement van Noord-Europa; meer dan 2600 ontwerpers en meer dan 350.000 aanwezigen van over de hele wereld presenteren werk en ideeën.

De Graduation Show van Design Academy Eindhoven is een populair onderdeel van Dutch Design Week. Het gebeurt jaarlijks en wordt gehouden in de voormalige locatie van de school.
Ruim 200 afgestudeerden tonen hun afstudeerproject in het KPN-gebouw naast station Eindhoven Centraal. Dit pand is eigendom van NS. Mensen kunnen dit gebouw vrij verkennen en de projecten bekijken zonder enige beperking.
De getoonde projecten kunnen inspireren tot toekomstig werk of de interactie met de afgestudeerden stimuleren.

Uitvinders creëren nieuwe ontwerpen op het station.

Op de 2e en 1e verdieping van het station toont de NS het beste van opkomende ontwerpers. Dit gebeurt in samenwerking met DDW.
Shows kunnen een verscheidenheid aan ontwerpen weergeven, waaronder kunstlessen, ontwerpcollectieven, modellijnen en zelfs specifieke merken.

Voorheen een busje op het terrein van de NS Fuutlaan, voor vervanging.
De piloten van Gend en Loos zullen dit jaar hun vliegtuig bergen.
Er zijn bijzondere merken, creatieve nieuwe concepten en ontwerpcursussen die te vinden zijn bij DesignPerron place. Daarnaast zijn er exposities van verschillende ontwerpers en collectieven.
Tijdens observatie van een week openen de magazijnen hun deuren.

Om de DDW te bereiken met de OV-fiets.

Op Eindhoven Centraal Station staan ​​800 OV-fietsen klaar om tussen verschillende plekken op de DDW te reizen. Er wordt een pop-upwinkel aan de noordkant geopend waar reizigers een van de favoriete plekken van theDDW kunnen kopen.
Nieuwe lockboxen kunnen 100 OV-fietsen verhuren. Met de OV-chipkaart kunnen deze fietsen worden geopend.

U reist met uw trein naar de DDW.

De Nationale Veiligheidsdienst heeft een aparte afdeling.
Tijdens Dutch Design Week beïnvloedt ProRail het treinverkeer tussen Venlo en Eindhoven door reparaties aan het spoor uit te voeren. De werkzaamheden vinden plaats van zondag 23 oktober tot en met dinsdag 1 november.
Voor vertrek vanaf Eindhoven Centraal raadt NS aan om hun website te raadplegen om informatie in te winnen over eventueel aankomend treinverkeer. Van 23 oktober tot en met 1 november zien reizigers ook een Venlo-trein tussen Eindhoven Centraal en het station.
Kijk in de NS Reisplanner of een app voor informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven