Public transport

Of u nu naar of in Eindhoven reist, kunt u gebruik maken van het openbaar vervoer? Wilt u gebruik maken van de stadsbus, taxi of trein. Bekijk alle mogelijkheden op het gebied van openbaar vervoer op eindhoven.info.

Station Eindhoven

Het centraal station van Eindhoven heet Station Eindhoven. Station Eindhoven bestaat uit een treinstation, dat Eindhoven verbindt met andere treinstations in Nederland, en twee buitenfora. Deze twee fora zijn met elkaar verbonden door een tunnel onder de perrons. In de tunnel bevinden zich trappen die toegang geven tot de drie perrons. De drie perrons bieden plaats aan zes verschillende sporen. Een van de twee fora, genaamd Neckerspoel, is een groot busstation waar alle bussen verzamelen voor hun vertrek. De Eindhovenaren noemen deze plek de ‘Buskant’. Het andere forum, gelegen aan de zuidkant van het station, is voornamelijk een taxi-knooppunt. Naast een taxi-knooppunt is dit forum een directe verbinding met het centrum van de stad.

Station Eindhoven staat op de zevende plaats van meest gebruikte stations in Nederland en bedient dagelijks ongeveer 60.000 reizigers per trein. Station Eindhoven is sinds 2015 het meest gebruikte station buiten de Randstad. Met de toevoeging van mensen die door de tunnel lopen, of het nu busreizigers zijn of bezoekers van het stadscentrum, heeft Station Eindhoven dagelijks 200.000 bezoekers.

Eindhoven airport transport

Station Eindhoven Strijp-S

Station Eindhoven Strijp-S is een station dat vroeger bekend stond als Eindhoven Beukenlaan. Strijp-S is het kleinste van de twee stations in Eindhoven en biedt alleen toegang tot stoptreinen. Reizen met een van deze stoptreinen kan u naar uw gewenste bestemming brengen of naar een groter station zoals Station Eindhoven om uw bestemming te bereiken.

Bussen in Eindhoven

Vanuit het centrum is heel Eindhoven goed bereikbaar als u het niet erg vindt om de bus te nemen. Bussen rijden naar alle hoeken van de stad en sommige bussen rijden verder, naar andere veel bezochte plaatsen in de regio. De bussen vertrekken regelmatig vanaf het centraal station met tijdsintervallen tussen de 10 minuten voor de populairste bestemmingen en 30 minuten voor minder populaire bestemmingen. Na 18.00 uur wijzigen sommige buslijnen hun dienstregeling en vertrekken ze met langere pauzes tussen de busritten.

Een geweldige site, die bijna voor zichzelf spreekt, kan u helpen bij het plannen van uw hele reis. Ook in het Engels!
http://9292.nl/en#

Openbaar vervoer naar Eindhoven Airport

Eindhoven Airport, de op één na grootste luchthaven van Nederland, is bereikbaar met de bus. Zowel bus 400 als 401 vervoeren regelmatig mensen van station Eindhoven naar Eindhoven Airport en vice versa. Over het algemeen vertrekt eens per kwartier minimaal één van de bussen vanaf station Eindhoven richting Eindhoven Airport. Volgens de dienstregeling duurt de rit van het station naar het vliegveld ongeveer 20 minuten voor beide bussen 400 en 401. Het is echter aan te raden ruim op tijd te vertrekken, omdat het openbaar vervoer overal en altijd vertraging kan oplopen … ook in Eindhoven.

Elektrische bussen

Sinds december 2016 heeft Eindhoven een van de grootste verzamelingen elektronisch aangedreven bussen in haar bezit. Deze elektrische bussen maken minder lawaai dan gewone bussen en zijn milieuvriendelijk. Het doel van Eindhoven is om in 2020 het complete openbaar vervoer vervuilingsvrij te maken. In het begin van dit elektrische programma hadden de bussen kleine complicaties met het openen en sluiten van de deuren. Dergelijke problemen zijn tegenwoordig echter een zeldzaamheid.

Philips Stadion

Bij het voetbalstadion van PSV Eindhoven, het Philips Stadion, ligt één enkel treinperron. Dit station is een eenvoudig eenrichtingsperron dat via een tunnel verbonden is met het Philips Stadion. Dit perron is echter alleen in gebruik wanneer supporters van de uitploeg het Philips Stadion bezoeken of wanneer er speciale evenementen in het stadion zijn. Normaal gesproken is dit station/perron niet in gebruik.

Wegwerkzaamheden in 2023

Deze disclaimer is van toepassing op sitenaam die deelneemt aan verschillende partnerprogramma’s en mogelijk links bevat naar producten of diensten van derden. Voordat u de informatie en links op deze site gebruikt, dient u rekening te houden met het volgende:

We behouden onze onafhankelijkheid en streven ernaar om onze gebruikers nauwkeurige en relevante informatie te verstrekken. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op wat wij denken dat het beste is voor onze lezers, niet alleen op potentiële commissies.

De informatie op deze website wordt geleverd “zoals ze is” zonder enige vorm van garantie, expliciet of impliciet. Wij wijzen alle aansprakelijkheid af voor enige schade of verlies die voortvloeit uit het vertrouwen op informatie op deze site, inclusief aankopen die u doet via gelieerde links.

Deze disclaimer kan te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving worden bijgewerkt. Het is uw verantwoordelijkheid om regelmatig naar deze pagina terug te keren om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen.

Door gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met deze disclaimer en begrijpt u dat de beslissingen die u neemt op basis van de verstrekte informatie uw eigen verantwoordelijkheid zijn.

Toekomstplannen vervoer in Eindhoven

In de nabije toekomst, over 3 tot 5 jaar, zal Eindhoven Airport naar verwachting bereikbaar zijn per trein, aangezien er plannen zijn om een nieuw treinstation bij Eindhoven Airport te bouwen. De groei van Eindhoven Airport moet worden ondersteund door een directere verbinding tussen treinreizigers en de luchthaven. Er wordt gesproken over een treinstation in de buurt van Acht om Eindhoven Airport beter bereikbaar te maken. Als dit station er komt, heeft Eindhoven drie treinstations, het kleine perron van het Philips Stadion niet meegerekend.

Overal in Eindhoven worden speciale busbanen aangelegd waar alleen de bussen op mogen rijden. Met de aanleg van deze banen wil de gemeente het reizen per bus gemakkelijker en sneller maken en hoopt daarmee het aantal ritten dat met de bus gemaakt kan worden te verminderen tot het maken van ritten met de auto. In het noordelijk deel van Eindhoven, in het stadsdeel Woensel, legt de gemeente de laatste hand aan de bouw van een nieuw busstation bij het winkelcentrum dat Winkelcentrum Woensel heet. Voor de plannen, die nu worden voltooid, moesten omwonenden eerst naar het Centraal Station reizen om een bus te nemen naar omliggende regio’s. Als het nieuwe busstation gerealiseerd wordt, kunnen omwonenden bij Winkelcentrum Woensel uit de bus stappen en vervolgens op het station wachten en de volgende bus pakken. Dit busstation in Woensel past helemaal in het beleid om het reizen per bus toegankelijker te maken.

Scroll naar boven