Eindhoven Maker Faire de negende editie van het Maakfestival

Op zaterdag 24 en zondag 25 september viert de Eindhoven Maker Faire de negende editie van het Maakfestival. De organisatie heeft plannen om het centrum van de stad te betrekken bij het grootste DIY festival van de Benelux.

Take the Future in Your Hands – zetten we de creatieve maatschappelijke veerkracht letterlijk in de schijnwerpers. De werkelijkheid van vandaag levert vele uitdagingen op, die een beroep doen op ons aanpassingsvermogen, ons talent en onze kennis om nieuwe dingen te bedenken. Voor veel uitdagingen vinden Makers oplossingen die verrassend duurzaam en doeltreffend zijn en vaak ook betaalbaar en ontwapenend simpel.

Creatieve installaties, R2D2 robots en cosplayers paraderen over het festivalterrein, meer dan honderd Makers en vele workshops op het Stadhuisplein tijdens het laatste weekend van september. De Eindhoven Maker Faire is de plek voor Makers om hun interessante ontdekkingen en creatieve oplossingen te demonstreren en de interactie aan te gaan met het publiek. Het festival maakt deze projecten zichtbaar en biedt originele ideeën een podium.

Niet alleen het Stadhuisplein ademt dat weekend creativiteit, ook bij diverse andere locaties in de stad zoals de Bibliotheek, het Philipsmuseum en de Heuvel worden er activiteiten georganiseerd. Het winkelend publiek wordt getrakteerd op de befaamde Eindhoven Crazy Parade. Een feestelijke optocht van robots, zeepkisten, cosplayers en andere bijzondere voertuigen die op verschillende momenten tijdens het weekend door het centrum trekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven