preHistorisch Dorp bestaat 40 jaar

Het preHistorisch Dorp van Eindhoven Museum viert dit jaar alweer het achtste lustrum. We begonnen 40 jaar geleden geïnspireerd door de experimentele archeologie: met reconstructies van prehistorische werktuigen bouwden we een boerderij uit de ijzertijd na. In de jaren erna groeiden we uit tot een volwaardig historisch openluchtmuseum waarin we ruim 10.000 jaar geschiedenis laten zien.

De ArcheoFactory

Sinds onze oprichting heeft de tijd ook in de archeologie niet stil gestaan. Technologische innovaties geven ons de mogelijkheid gedetailleerder onderzoek te doen. Om die ontwikkelingen voor een breed publiek toegankelijk te maken en 40 jaar preHistorisch Dorp te markeren, openen we op 18 juni de ArcheoFactory. We hebben hiervoor speciaal een tijdelijk expositiepaviljoen opgezet, waarin bezoekers zelf kunnen ervaren wat er met de nieuwste technologieën over ons verleden te ontdekken valt. Vervolgens kunnen zij in het openluchtmuseum zien welke hiaten in onze kennis met deze innovaties opgevuld kunnen worden en hoe we het beeld dat we laten zien tot stand brengen. De ArcheoFactory biedt daarmee zowel een blik op de toekomst als ook een reflectie op hoe we de afgelopen decennia in het preHistorisch Dorp de vroege geschiedenis hebben verbeeld.

Graag zouden we je van harte willen uitnodigen om aanwezig te zijn bij de opening van de ArcheoFactory. De opening vindt plaats op zaterdag 18 juni om 15:00 uur, inloop vanaf 14:30 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven