Eindhovenaren krijgen bescherming aangeboden

LaRoche-Posay en de Huidkanker Stichting de straat op met duizenden tubes zonnebrandcrème

Het is zomer en we gaan weer naar buiten! We wandelen wat af in de parken, de bossen of op het strand. Ook kunnen we de terrassen weer op. Zo genieten we massaal van elke zonnestraal. Maar dat vraagt wel om de juiste huidbescherming waar skincare merk La Roche-Posay in samenwerking met de HuidKanker Stichting aandacht voor vraagt in haar nieuwe campagne. Dit weekend gingen zij de straat op om awareness onder Nederlanders te verhogen.

La Roche-Posay wil in aanloop naar de zomer meer bekendheid genereren rondom de gevaren van zonnestraling op de huid en hoe je je huid het beste kunt beschermen. In de Huidkanker Stichting hebben zij de ideale partner gevonden om deze boodschap te onderstrepen en te blijven benadrukken hoe belangrijk het is de huid te beschermen, zeker in de zomerse periode, met hoogwaardige producten die je beschermen tegen de zon.

Jaap Touw, mede-oprichter van de Huidkanker Stichting: “Van alle nieuwe kankerpatiënten in Nederland gaat het in 52% van de gevallen om huidkanker. Zo komen er ieder jaar 70.000 huidkankerpatienten bij en komt kanker vaker voor in Nederland dan in de andere West-Europese landen. We moeten af van de misvatting dat een door zon of zonnebank gebruinde huid gezond is. UV-straling is een grote boosdoener. Een verbrande huid op jongere leeftijd vergroot de kans om later huidkanker te krijgen. Daarom is deze campagne zo belangrijk.”

Tips om je huid te beschermen

Met een groot team was La Roche-Posay en de Huidkanker Stichting aanwezig in Eindhoven en deelde hier tienduizenden zonnebrandcrèmes uit in de grote parken en aan terrasbezoekers. De bijbehorende flyer verwijst naar een speciale website met tips en tricks om de huid te beschermen en gezond te houden.

Ook doneerde La Roche-Posay een aanzienlijke hoeveelheid producten aan horeca-ondernemers om hun personeel en klanten te kunnen beschermen op het terras.

Altijd zonnebrand in handtas

Miranda Nieuwland, Social & PR Manager bij La Roche-Posay zag tijdens de activatie dat de producten met enthousiasme in ontvangst werden genomen. “Een tube zonnebrandcrème zou standaard in iedere handtas thuis moeten horen. Natuurlijk is het belangrijk om consumenten en met name jongeren te informeren over de effecten van de zon op je huid. Nu lijkt het allemaal nog heel onschuldig wanneer je een keer te lang in de zon gezeten hebt, maar op latere leeftijd kan dit leiden tot ernstige vormen van huidkanker. Net zo belangrijk vinden wij het om mensen direct de juiste bescherming in handen te geven – makkelijk mee te nemen in de handtas – zodat zij direct actie kunnen ondernemen als de zon schijnt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven