Kinderen beter begrijpen in bibliotheek Eindhoven

Niet ieder kind kan, mag, durft of wil vertellen wat er in hem omgaat. Tekeningen en spel zijn dan natuurlijke manieren van communiceren. Speltherapeut Eveline Ruitenberg geeft in samenwerking met de bibliotheek een reeks webinars over het beter begrijpen van kinderen door middel van kindertekeningen en spel. Het eerste webinar vindt plaats op woensdagavond 14 april.
Met de tools die je in deze webinars aangereikt krijgt, heb je snel in de gaten hoe het met een kind gaat en kun je hem of haar bieden wat hij/zij nodig heeft. Verbinden met kinderen is makkelijker wanneer je begrijpt wat hun tekeningen en spel vertellen. De webinars zijn prima los van elkaar te volgen, maar vormen een waardevolle aanvulling op elkaar.

Actieve deelname
Deze reeks leert je over huis-, boom- en menstekeningen én 5 dingen die kinderen jou met hun tekening laten zien. Tijdens het live webinar is er de mogelijkheid jouw kindertekening te bespreken. Je kunt vooraf een kindertekening mailen met de grote kans dat jouw tekening in het webinar verwerkt en (deels) besproken wordt. Of houd een kindertekening bij de hand en stel je vragen tijdens de Q&A in de chat aan Eveline.

Eveline Ruitenberg
Eveline Ruitenberg is een duizendpoot. Ze werkt al meer dan 25 jaar met kinderen en hun ouders. Van 2009-2017 heeft zij een goedlopende praktijk als speltherapeut en ze heeft honderden kinderen begeleid in therapie en weerbaarheidstrainingen. Eveline is een gevoelsmens met oneindig veel ideeën. Ze houdt van aanpakken, is open, nieuwsgierig en positief.
Praktische informatie
Webinarreeks: Kinderen beter begrijpen

Woensdag 14 april: Basis van beeldentaal
Woensdag 9 juni: Huistekeningen
Woensdag 6 oktober: Dit-ben-ik tekeningen
Woensdag 10 november: Spel beter begrijpen
20:00 uur – 21.30 uur, Online

Entree online: €6 Bibliotheekleden / €7,50 Niet-leden
Tickets via: www.bibliotheekeindhoven.nl/programma

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven