Shopping in het centrum van Eindhoven

Eindhoven is definitief de winkelhoofdstad van het zuiden. De stad Eindhoven biedt een breed scala aan winkels, warenhuizen, speciaalzaken en design- en conceptstores. Het mooie van dit alles is dat de afstanden tussen deze winkels erg klein zijn en dat de stad 52-uurs openstelling van de winkels op zondag aanbiedt. Het winkelen in Eindhoven gebeurt in de winkelstraten waar geen auto’s zijn toegestaan. In deze straten vindt u grote winkels met grote merken en materiaal van zeer goede kwaliteit.

Wat zijn de openingstijden van de winkelen in het centrum?

Maandag: 13.00 – 18.00 uur (sommige winkels openen om 11.00 uur)
Dinsdag tot donderdag: 09.30 – 18.00 uur
Vrijdag: 09.30 – 20.00 uur
Zaterdag: 09.30 – 17.00 uur
Piazza Center is geopend tot 18.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur (koopzondag)

Strijp-S
Woensdag tot vrijdag: 11.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 11:00 – 17.00 uur

Markt Eindhoven

De markt, die het middelpunt van de stad vormt, wordt omringd door enkele andere winkelstraten zoals:

Rechtestraat & de Demer: de Rechtestraat loopt recht over in een van de drukste winkelstraten van Nederland die de Demer heet. Deze straat biedt een aantal leuke en handige winkels zoals de Blokker, Amac, Apple, Etos en Hema. Mensen die op zoek zijn naar mode zijn hier ook aan het juiste adres met winkels als Mango, Pull & Bear en de Sting.

Een andere grote winkelstraat in Eindhoven is Woensel XL en de Hooghuisstraat. Deze straat biedt meer exclusieve winkels zoals Jaguar Mode, Alberto Bellini maar ook hippe en trendy winkels zoals Scotch & Soda en Vielgut. De Hermanus Boexstraat is de straat tussen het station van Eindhoven en de markt. Dit is een leuke kleine winkelstraat met een grote verscheidenheid aan winkels met Primark als de grootste winkel.

Een nieuw winkelgebied in de stad Eindhoven is de Admirant. Het futuristische gebouw op het pad van de Admirant heet de Blob waarin momenteel Sissy Boy is gehuisvest. Verder zijn winkels als Piere, een boekenwinkel, Riviera Maison en Eddy’s in deze straat te vinden.

terras vooruitgang eindhoven

Shopping Centre

Naast de winkelstraten heeft Eindhoven ook een winkelcentrum. Het winkelcentrum van Eindhoven heet de Heuvel en Admirant. De Heuvel biedt alles op het gebied van mode, lifestyle en beauty. Het winkelcentrum biedt meer dan 80 winkels met kleding in verschillende stijlen, geldklassen en kinderen. De meest bekende winkels in het winkelcentrum van Eindhoven zijn H7M, Douglas, Costes, Supertrash, Hugo Boss , Amac en Apple.

winkelstraat eindhoven

Heuvelgalerie

In het centrum vind je winkelcentrum Heuvel Eindhoven. Dankzij uitstekende openbaar vervoerverbindingen en een ruime luxe parkeergarage direct onder het stadscentrum is De Heuvel altijd dichtbij. Met meer dan 80 mode- en lifestylewinkels, een muziekgebouw en horecagelegenheden vind je bij De Heuvel altijd wat je zoekt. Begin je dagje shoppen in Eindhoven bij Heuvel. In het hart van de stad van technologie en design vind je Heuvel Eindhoven, het grootste overdekte winkelcentrum van Eindhoven. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en heeft een ruime luxe parkeergarage direct onder het winkelcentrum. Met meer dan 80 mode- en lifestylewinkels, restaurants en uitgaansgelegenheden vind je op Heuvel altijd wat je zoekt.

Piazza Eindhoven

Dan is er het Piazza Center. Dit centrum bevindt zich direct naast het treinstation. Het centrum ligt naast de Bijenkorf, wat een groot pakhuis is. Dit moderne winkelcentrum heeft 4 verdiepingen en herbergt winkels als Zara, Esprit, 5611, WE en Ici Paris XL. De laatste winkelgelegenheid in Eindhoven zijn de Kleine en de Grote Berg. Dit is een meer artistiek deel van de stad en herbergt speciaalzaken zoals bibliotheken en leuke restaurants.

winkelen admirant

Waar kun je het beste winkelen in Eindhoven?

Eindhoven biedt veel leuke winkels voor bezoekers om uit te checken. De bekende winkels zijn te vinden in de grote winkelstraten Rechtestraat en De Demer. Bij slecht weer kunnen shoppers profiteren van de overdekte Berg Piazza en Hill Mall. Daarnaast kunnen shoppers heerlijk rondsnuffelen in de Bergstraat, Grote Berg en Kleine Berg. Kleine Berg, Grote Berg, Bergstraat en de wijk Strijp-S zijn fijne plekken om te winkelen. Daar vind je unieke speciaalzaken en kunstboetiekjes. Door een van deze plaatsen te bezoeken, kunt u modieuze en zintuigstimulerende dingen verwachten.
De Bergen is dé winkel van Eindhoven. Het bestaat uit de Bergstraat, Grote Berg en Kleine Berg. Deze winkels hebben culinaire hoogstandjes en uitsluitend exclusieve merchandise. Wie Eindhoven bezoekt, moet absoluut De Bergen bezoeken.

Als u vanaf de Bergenstraat of plein naar het Wilhelminaplein of plein loopt, komt u door de Willemstraat. Deze straat herbergt veel kunstgalerijen en unieke winkels aan de linkerkant als je vanuit de Bergen loopt.

In de Kerkstraat vind je zowel luxe winkels als uitstekende restaurants. Als je van plan bent om Bergen te bezoeken, is het aan te raden om te eten bij een locatie in deze straat.

Scroll naar boven